Hlavní obsah

Retro i dobrodružství. Nissan upravil pick-upy Frontier

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan na autosalonu v Chicagu uvedl tři tovární úpravy pro pick-up Frontier, který se prodává ve Spojených státech.

Nissan ukázal upravené pick-upy FrontierVideo: Nissan

 
Článek

První koncept se jmenuje Project 72X, byl navržen jako moderní verze klasického nákladního vozu Datsun 720, který byl poprvé představen na podzim roku 1979.

Je lakován v šedém odstínu v kontrastu se sadou retro inspirovaném grafiky a bílými ocelovými koly s terénními pneumatikami. Speciál má také zvýšenou světlou výšku a nastavitelná přední ramena horního zavěšení. Za kabinou je také výztuha.

Micra dostane elektrického nástupce pro Evropu, Nissan ukázal první detail

AutoMoto

Druhým konceptem z Chicaga je Project Hardbody, inspirován Nissanem D21 Hardbody z devadesátých let.

Má rovněž upravený podvozek se zvýšenou světlou výškou, nastavitelná horní ovládací ramena, ale i rozšířené lemy blatníků, odlišná kola, nosič náhradních pneumatik či sportovní výztuhu za kabinou s 10palcovými obdélníkovými LED světly. Vizuálně se liší také začerněnou přední částí a grafikou dveří.

Nissan jde novým směrem. Ukazuje koncepty a radikální plán s elektromobily

AutoMoto

Poslední z tria nese název Project Adventure, který cílí na dobrodruhy. Podvozek má přizvednutý vůbec nejvíce. Nissan také vybavil vůz nosným systémem a střešním košem Yakima stanem a prémiovým audio systémem od firmy Kicker. Instalován byl také šnorchl z uhlíkových vláken.

„Lidé chtějí vyrazit z domu, zažít dobrodružství a udělat to stylově, takže načasování frontieru připraveného na dobrodružství nemohlo být lepší,“ řekl Michael Colleran z amerického zastoupení Nissanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám