Hlavní obsah

Renault Wind: čerstvý vítr nejen ve vlasech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na březnovém Mezinárodním autosalonu v Ženevě představí automobilka Renault koncepci elegantního 2+1 sedadlového roadsteru s inspirujícím názvem Wind. A jak sám název napovídá, půjde o aerodynamický sportovní vůz určený pro volné chvíle a letní vyjížďky "s větrem ve vlasech".

Foto: Jiří Kubík

Jubilejního 10. setkání středočeských starostů a místostarostů v Poděbradech se zúčastnilo asi 70 představitelů samospráv.

Článek

Profil vozu je tvořen dvěma hlavními liniemi. První se táhne podél boku vozu, zakřivuje se dopředu a dozadu a tvoří tak výrazné oblouky blatníků. Druhá, znatelnější, "obaluje" kabinu a podtrhuje dojem ochrany, kterým okrouhlá kabina působí. Protáhlé světlomety a široká 19-ti palcová kola jen podtrhují sportovní dojem z celého vozu.

I přes své relativně kompaktní rozměry - délka 3870 mm - má Wind poměrně prostorný zavazadlový prostor o objemu 232 litrů.

Interiér je potažen imitací kůže v tabákové barvě. Všechny ovládací prvky jsou dokončeny hliníkovým povlakem pro získání atraktivního lesklého vzhledu a jsou lehce dostupné. I když jde o sportovní vůz, nechybí roadsteru od Renaultu moderní prvky zvyšující komfort.

Jde o zařízení pro komunikaci, navigaci a samozřejmě i pro přehrávání hudby. Všechna data se zobrazují na obrazovce umístěné ve středu přístrojové desky. Zajímavostí je, že ukazatel rychlosti, otáček a dalších informací důležitých při jízdě se zobrazuje na jediném kruhovém displeji tvořeném kombinací analogového a digitálního ukazatele umístěného přímo proti řidiči.

Koncept roadsteru Wind bude pohánět benzínový čtyřválec o objemu 2.0 litru s výkonem 99 kW (136 koní) a s maximálním točivým momentem 191 Nm. To vše doplňuje manuální šestistupňová převodovka.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda představila novou octavii

Do ženevského autosalónu zbývá již jen několik týdnů. Automobilky proto postupně zveřejňují první fotografie nových modelů, které budou na prestižní přehlídce...

Policejní mondea stála 12,5 miliónu korun

Česká policie s velkou slávou na konci minulého roku veřejnosti představila novou techniku, včetně Fordů Mondeo ST 220. V médiích se však v poslední době...

Výběr článků

Načítám