Hlavní obsah

Renault představuje nové SUV Austral, nástupce kadjaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault Austral je novým SUV, které v populárním evropském segmentu nahradí kadjar. Nabídne zážehový a hybridní pohon.

Renault AustralVideo: Renault

 
Článek

Austral je třetím modelem Renaultu, který se zaměřuje přímo na segment crossoverů nižší střední třídy. Po elektrickém Megane E-Tech a kupé-SUV Arkana.

Na rozdíl od arkany ale staví na třetí generaci větší platformy CMF-CD, podobně jako třeba nový Nissan Qashqai. Exteriér svým designem pokračuje v nastoleném značkovém jazyku s předními světlomety ve tvaru písmene C a zadními svítilnami skoro spojenými v jeden horizontální celek. Vůz může mít až 20palcové disky kol.

Austral má nové logo a jako první model je k dispozici ve sportovním designovém paketu Esprit Alpine, který odkazuje na sportovní značku Alpine.

Renault odhalil ceny elektrického mégane. Vejde se pod milion

AutoMoto

Až futuristicky tvarovaný interiér s horizontální lištou výdechů u spolujezdce chce zaujmout hlavně velkými obrazovkami nového infotainmentu. Digitální přístrojový štít má 12,3 palce, středový nabídne 12 palců a k tomu je ještě k mání průhledový head-up displej promítající informace na ploše 9,3 palce.

Zavazadelník má díky posuvným zadním sedadlům v základní konfiguraci až 575 litrů, po sklopení sedadel 1525 litrů.

Zatímco aktuální megane je pouze elektrický, austral se spalovacími motory počítá. Vždy budou zážehové, se vznětovými se nepočítá. V Česku nebude k mání ani tříválec.

Renault chce v Evropě od roku 2030 prodávat jen elektromobily

AutoMoto

Nejprve bude austral uveden se čtyřválcem 1.3 TCe o výkonech 103 kilowattů, 140 koní a 118 kW, 160 koní, s 12V mildhybridním ústrojím. Slabší verze dává na výběr mezi manuálem a automatem, výkonnější má výhradně automat, na přání s pohonem všech kol.

Full hybrid schopný krátkodobé jízdy na elektřinu nabídne se stejným motorem výkony 118 kW, 160 koní nebo až 132 kW, 200 koní. Automatickou převodovkou již není dvouspojková převodovka, ale variátor CVT.

Austral nabídne i natáčení zadních kol, a to až v pěti stupních, poloměr otáčení je tedy skvělých 10,1 metru.

Objednávky nového Renaultu Austral se rozběhnou ve druhé polovině letošního roku a prodej vozu na přelomu let 2022/2023.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám