Hlavní obsah

Renault představí malé Clio s modernizovaným designem

Novinky, maž

Francouzský výrobce zveřejnil první fotografie a několik kusých informací o novém modelu Clio. Modernizované Clio má především jiný design, který se tak přiblížil větším modelům značky. Ve světové premiéře se představí počátkem března na ženevském autosalonu.

Článek

První generaci Clia Renault představil v roce 1990. Model se vyrábí ve třech provedeních – třídvéřový, pětidvéřový a kombi. Současná generace přinese odlišný design, který sjednotí základní prvky společně s ostatními Renaulty. Patrné to je především vepředu.

Přepracovaný design zadních světel prodlužuje okenní linii ke dveřím zavazadlového prostoru. Světla zpětného chodu a mlhová světla jsou umístěna níže na samotných okrajích nárazníku vpravo a vlevo.

O motorech není zatím známo nic bližšího, ale patrně půjde o ty samé agregáty, jenž nabízí současná generace.

:. Renault Clio - na snímku je sportovněji laděná verze GT.

Výrobce potvrdil i sportovněji laděnou verzi GT. Renault Clio GT lze od „obyčejných“ verzí rozeznat díky dvojité koncovce výfuku a zadnímu spoileru. Uvnitř vozu se nachází pár sportovních detailů, včetně hliníkových pedálů a bočních opěrek sedadel s písmeny GT na předních sedadlech.

Naživo si nové Clio bude možnéprohlédnout na ženevském autosalonu, který začíná počátkem března. Do prodeje se v Česku Clio dostane koncem května. Ceny zatím importér neoznámil.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Renault Kangoo v ČR od 262 000 Kč

Francouzský Renault uvedl na podzimním frankfurtském autosalonu novou generaci modelu Kangoo, a to jak v osobní verzi, tak i v užitkové variantě Express. Nyní...

Výběr článků

Načítám