Hlavní obsah

Renault Megane dostal facelift. Změny se dotkly hlavně motorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současnému Renaultu Megane odzvonilo, jeho výrobce se rozhodl vůz modernizovat. V exteriéru se sice mnoho změn neodehrálo, Francouzi naopak přidali řadu motorových alternativ, a to včetně plug-in hybridu.

Foto: Renault

Renault Megane (Facelift 2020)

Článek

Megane vstoupil na trh s revolučním designem už v roce 2015 a vypadá to, že snad ani nestárne. Renault ale usoudil, že je čas na změny a uvolil se k vydání faceliftu, který se ovšem týká především motorizací.

Auta od Renaultu budou umět ovládat domácnost

AutoMoto

Hlavním tahákem nového Meganu je rozhodně přidání verze E-Tech Plug-in. Pohonné ústrojí tvoří čtyřválcový zážehový agregát o zdvihovém objemu 1,6 litru a je spojený hned se dvěma elektromotory a vícerežimovou převodovkou.

Výkon motoru je stanoven na 160 koní s tím, že díky bateriím o kapacitě 9,8 kWh dojede vůz čistě na elektřinu až 50 kilometrů dle protokolu WLTP.

Mimo plug-in hybrid přijdou na trh i nové benzinové či naftové motory. Na poli zážehových to budou dvě varianty, konkrétně motor 1,3 litru s filtrem pevných částic o výkonu 100 koňských sil a později tento rok i tříválcový motor s turbodmychadlem a zdvihovým objemem 1,0 litru, který umí produkovat 120 koní. Vznětové pohonné jednotky rozšíří své řady o motory Blue dCi s výkonem 70 kW a 85 kW.

Foto: Renault

Renault Megane E-Tech Plug-in

V modelové řadě Renault mimo jiné zachová i nejsilnější variantu R. S., která bude mít v běžné verzi i ve verzi Trophy nově shodný výkon 299 koní.

Silnější Trophy oproti tomu dostala ostřejší podvozek Cup a samosvorný diferenciál Torsen. Pro ty, kteří ale chtějí jen sportovně vyhlížející vůz za rozumnější cenu, je tu pak výbava R. S. Line.

Foto: Renault

Renault Megane R. S. (Facelift 2020)

Co se exteriéru týče, Renault usoudil, že není potřeba dělat mnoho inovací, a tak se dá říci, že se na první pohled Megane příliš nezměnil. Největším krokem vpřed je to, že všechny výbavy mají ve standardu diodové světlomety. Nová je i maska chladiče posunutá na kapotě o maličko níže, také nárazník dostal modernější tvary.

Z Renaultu Twingo bude letos elektromobil

AutoMoto

Nový Megane po faceliftu dorazí na český trh v létě 2020 a v interiéru se dočká dvou multimediálních systémů Easy Link, buď se 7“ nebo 10,2“ dotykovou obrazovkou.

Renault bude zpočátku verzi plug-in hybrid prodávat primárně v karosářské verzi kombi, později nabídne i hatchback.

Foto: Renault

Renault Megane (Facelift 2020)

Foto: Renault

Renault Megane (Facelift 2020)

Foto: Renault

Renault Mégane (Facelift 2020)

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám