Hlavní obsah

Renault EZ-Ultimo: taxík pro bohaté

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak bude vypadat taxi budoucnosti? Pravděpodobně bude autonomní. Model EZ-Ultimo ukazuje, jak si ho představuje automobilka Renault - jako luxusní obývací pokoj.

Renault EZ-UltimoVideo: Renault

 
Článek

Robotická auta se budou pravděpodobně prosazovat stále víc, jen co všechny firmy najdou ten správný logaritmus pro software řízení a státy světa přijmou potřebnou legislativu. Pak začne individuální automobilová doprava ztrácet volanty. Renault to připomíná i na autosalonu v Paříži svým konceptem EZ-Ultimo.

Foto: Renault

Renault EZ-Ultimo

Jde o dlouhý a nízký koncept auta, které je vlastně velmi luxusním taxíkem budoucnosti. Uvnitř jsou samostatná sedadla, která se vysunou i vstříc cestujícím, aby se mohli lépe usadit.

Automobil je samozřejmě vybaven internetem, tabletem, stmíváním osvětlení nebo podivnými voštinovými okny.

Foto: Renault

Tady to vypadá jak v klubu pro bohaté

Auto je samozřejmě elektromobil, ovšem nespecifikovaného výkonu, kapacity akumulátorů i počtu elektromotorů. A aby se dobře pohybovalo městem, jsou všechna jeho kola řiditelná, takže i přes svou délku je to mrštný vůz, který zaparkuje do každé mezery.

Foto: Renault

Renault EZ-Ultimo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám