Hlavní obsah

Renault Clio se v únoru stal nejprodávanějším vozidlem Evropy

Poslední generace Renaultu Clio se v únoru stala nejprodávanějším vozidlem na evropském trhu. Mimo to si ale připsala velmi cenný skalp, když těsně sesadila z trůnu dlouholetého šampiona, Volkswagen Golf.

Foto: Renault

Renault Clio E-Tech Hybrid

Článek

Podle dat společnosti JATO Dynamics se v únoru zaregistrovalo 24 914 nových Renaultů Clio, zatímco Golfů se zapsalo o 179 méně. Francouzský hatchback patrně těží z toho, že je na trhu o něco delší dobu než poslední, osmá generace Golfu.

Morphoz dokáže měnit tvar i baterie. Renault ho chtěl předvést v Ženevě

AutoMoto

Bohužel pro oba modely, jejich prodeje oproti loňskému roku shodně klesly, u Clia o 4 % a u Golfu o poněkud propastnějších 21 %. Překvapením se v únoru stal v Itálii velmi oblíbený Fiat Panda, který zaznamenal desetiprocentní nárůst registrací a vtěsnal se do první desítky.

Celkově únor 2020 ukázal sedmiprocentní meziroční pokles prodejů. Za celý měsíc se v Evropě zaregistrovalo 1 063 263 vozidel, což je vůbec nejméně od února roku 2015.

První jízda s novým Renaultem Clio: Ohromný skok kupředu

AutoMoto

Pozitiva lze hledat na poli elektromobilů, kdy prodeje „zelených“ aut vzrostly oproti únoru 2019, kdy se jich prodalo 75 400, na metu 135 500. Navíc, trh v Německu i ve Francii zaznamenal dvojnásobné registrace a v Norsku tvořily celých 75 % registrací elektromobily.

V první desítce nejprodávanějších aut letošního února je kromě Clia, Golfu a Pandy ještě Peugeot 208, Opel Corsa, Ford Focus, Citroen C3, Volkswagen Polo, Škoda Octavia a Toyota Yaris.

Reklama

Související témata:

Související články

Levný elektromobil od Dacie potvrzen

U vozů na elektřinu se bude neustále přetřásat jejich cena. Dacia by se podle posledních informací z prezentace určené médiím měla v roce 2021 či 2022...

Renault představuje elektrické Twingo Z.E.

Předpovědi se vyplnily, Renault Twingo dostává verzi Z.E. Elektromobil se ukáže na autosalonu v Ženevě, který startuje 5. března. Jedná se o další vůz segmentu...

Výběr článků

Načítám