Hlavní obsah

Pullman Guard nabídne masážní funkci, noční vidění i ochranu při výbuchu

Novinky, maž

Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard, který během své dvoudenní návštěvy využíval ruský prezident Medvěděv, má ochranu proti útokům ze střelných zbraní i granátu. Automobil pohání benzínový dvanáctiválec s výkonem 517 koní.

Článek

Automobil, který je prodlouženou verzí Mercedesu třídy S, je poháněn vrcholným dvanáctiválcovým motorem s přeplňováním. Největší výkon činí 380 kW, respektive 517 koní. Mercedes neudává nejvyšší rychlost ani zrychlení z 0-100 km/h. Vzhledem k důkladnému pancéřování však patrně nepůjde o hodnoty, které by ohromily.

Automobil nabídne prostorný interiér – což lze vzhledem k rozvoru 4315 milimetrů a celkové délce 6356 mm předpokládat. Ve výbavě nechybí masážní sedadla nebo elektrické roletky na zadních oknech (což ale u luxusních aut není nic neobvyklého). Zadní sedadla jsou umístěna proti sobě ve dvou řadách. Řidič má k dispozici systém nočního vidění.

Velký důraz je logicky kladen na odolnost při případném útoku - Pullman odolá standardním střelám z malých ručních zbraní i střepinám z ručních granátů a jiných výbušnin. Další bezpečnostní prvky zahrnují speciální pneumatiky, samotěsnící palivovou nádrž, hasicí systém nebo kameru sledující prostor za vozidlem. Podrobnosti však nejsou k dispozici kvůli vysokému stupni utajení.

Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard se vyrábí výhradně na zakázku. Jeho cenu výrobce nezveřejňuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám