Hlavní obsah

První elektromobil od škodovky přijde v roce 2020

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plně elektrickou škodovku automobilka představí v roce 2020 nebo nejpozději následující rok, potvrdil šéf Škody Auto Bernhard Maier. V rozhovoru pro britský časopis Autocar uvedl, že bude postavena na nové koncernové platformě pro elektroauta MEB.

Foto: Škoda Auto

První elektrickou škodovkou byla upravená octavia Green E Line. Ta se ale do sériové výroby nedostala.

Článek

„Neexistuje žádná alternativa k elektrifikaci. Musíme to řešit," řekl v rozhovoru doslova Maier. Podle šéfa škodovky ještě nebylo učiněno rozhodnutí, jaký model bude Škoda elektrifikovat.

Jisté je, že bude postaven na chystané platformě MEB (Modularer Elektrischer Baukasten) pro elektroauta a má mít dojezd na jedno nabití 500 kilometrů. Dobití by mělo být otázkou 15 minut.

Cena takového vozu by měla být nižší než u podobně výkonného provedení s tradičním spalovacím motorem. To vše už v roce 2020 nebo nejpozději 2021.

Prvním hybridním modelem Škody bude superb v roce 2019. Bude kombinovat klasický benzínový motor a elektromotor. [celá zpráva]

Škoda v roce 2012 testovala elektrickou Octavii Green E Line, nešlo však o sériovou verzi. Většina z 16 prototypů již byla sešrotována. S elektrickou octávií jsme se před čtyřmi lety krátce svezli. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Green E Line

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám