Hlavní obsah

První elektrická limuzína od BMW už řádí u polárního kruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW dokončuje náročné zimní testování své první, čistě elektrické limuzíny i7. Prototypy je jako tradičně podstoupily ve švédském městě Arjeplong nedaleko severního polárního kruhu.

Testy na sněhu a ledu: BMW i7 absolvuje zkoušky jízdní dynamiky u polárního kruhuVideo: BMW

 
Článek

Inženýři a testovací jezdci BMW Group se do Švédska vydali s novou elektrickou limuzínou BMW i7 zjistit, jak fungují systémy pohonu a podvozku. Zároveň se ve městě Arjeplong testuje i jízdní dynamika.

BMW představilo plug-in hybridní Concept XM, má osmiválec a tisíc newtonmetrů

AutoMoto

BMW slibuje, že i díky testům v drsném mrazu jen pár kilometrů od severního polárního kruhu zajistí to, aby komponenty podvozku, řízení a brzdové soustavy spolupracovaly na úrovni sportovního vozidla, ale zároveň si zachovaly patřičný jízdní komfort.

Testování prototypů probíhá na zasněžených silnicích, polních cestách, ale také na zamrzlých jezerech, kde je nízký koeficient tření a dá se dobře vyzkoušet třeba stabilizační systém DSC. Dobře se zde konfiguruje také nastavení zavěšení kol, tlumičů a jiných prvků pro ideální jízdní režimy.

Nové BMW řady 7 už trénuje v Zeleném pekle

AutoMoto

S novou limuzínou na elektřinu i7 BMW i nadále pokračuje v plynulém přechodu vstříc elektromobilitě. Zatím není jasné, jaké přesné technické parametry bude vůz mít, ale BMW v rámci tohoto modelu hovoří o velkém pokroku. Vzhledem k dokončování testů by vůz mohl být představen někdy v průběhu roku 2022.

Podle zákulisních informací by měl elektromobil dorazit jako alternativa ke klasické řadě 7 nové generace, která se nadále spolehne na spalovací a hybridní jednotky. Podobně jako tomu je například u nedávno představené dvojice – řady 4 Gran Coupé a elektromobilu i4.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám