Hlavní obsah

Prodej ojetin v Česku na podzim stoupl o desítky procent

Prodej ojetých vozů v tuzemských autobazarech vzrostl na podzim o desítky procent. Obchodníci v tom vidí konec recese a začátek ekonomického oživení. Vyplývá to z informací autobazarů.

Foto: Profimedia.cz

Prodej ojetin se na podzim zvýšil.

Článek

Největšímu tuzemskému obchodníkovi s ojetými auty AAA Auto v listopadu prodeje v Česku meziročně vzrostly o třetinu a na Slovensku až o 70 procent. Podle viceprezidentky AAA Karolíny Topolové se ceny ojetých vozidel v současnosti pohybují na historickém minimu a lidé si raději vyberou ojetý automobil, než aby připláceli za dražší nový vůz.

"Trh s ojetými automobily tak zaznamenává lepší podzimní prodeje než v průběhu letních měsíců, kdy přitom bývá tradičně poptávka nejsilnější," dodala Topolová.

Podle mluvčího Auto Esa Pavla Foltýna lidé tradičně nejvíce kupují vozy značky Škoda, kde dominuje model Octavia s motorem 1,9TDI. "Nárůsty prodejů zaznamenáváme i u značky Ford, kde je nejvíce poptáván model Focus a Mondeo. Rekordní nárůsty zaznamenáváme i u návštěvnosti našich webových stránek," dodal.

U AAA jsou nejprodávanější Škoda Fabia, Octavia a Opel Astra, čtvrté místo v prodejích patří Peugeotu 206 a páté Renaultu Mégane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám