Hlavní obsah

Příští pražské taxi vypadá podle návrhu španělského designéra jako krabice

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem soutěže Dassault Systèmes Design Challenge, jejíž účastníci měli za úkol navrhnout podobu nového pražského taxi, se stal Španěl Diego Garcia s elektrickým konceptem Visitor. Soutěž se konala pod záštitou pražského primátora Bohuslava Svobody.

Článek

Do mezinárodní soutěže pro autory do 35 let pořádané společností Dassault Systèmes a časopisem AutoDesign se zapojilo 80 designérů z 23 zemí. Cílem jejich snažení bylo navrhnout ekologickou vizi, jak by měl vypadat vůz pražské taxi služby v budoucnosti. Porota vedená automobilovou designérkou Anne Asensio vybrala z 23 projektů vítěze.

"Koncept Visitor u poroty zabodoval nejen moderním a sympatickým designem, který zahrnuje řešení exteriéru, interiéru a grafického ztvárnění, ale i smyslem pro realitu a proveditelnost,“ řekla designérka Anne Asensio.

Vítězný návrh má jednoduchý tvar a bohaté prosklení. Díky velké výšce je uvnitř dostatek prostoru pro cestující, kteří se zde mohou i postavit. Podle autora odpovídají rozměry automobilu střední třídy, tj. například Škodě Superb.

Anketa

Líbí se vám vítězný návrh designérské soutěže?
Ano
71,7 %
Ne
28,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2730 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám