Hlavní obsah

Při řízení zvládal nespočet činností, zachytila kamera. Po nehodě skončil ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm měsíců vězení a téměř tři roky bez řidičského průkazu si vysloužil britský řidič dodávky, jehož interiérová kamera ukázala, že se při řízení věnuje všemu, jen ne řízení. Přišlo se na to díky drobné nehodě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ze všech stran se na nás valí zprávy, že nechat se něčím rozptylovat při řízení je nesmírně nebezpečné. Jistý Mason Cowgill z britského Gargrave na to šel z druhé strany. Při popíjení šampaňského, balení cigarety či videohovoru s přáteli se odmítl nechat rozptylovat faktem, že zrovna řídí dodávku.

Jak ukazuje video, zveřejněné policejním sborem Severního Yorkshiru před několika dny, Cowgill si při řízení otevřel láhev šampaňského, ubalil si cigaretu a měl videohovor. Můžeme jen doufat, že v těch dlouhých časových úsecích, kdy nedrží volant, ho přidržuje aspoň kolenem.

Skončilo to docela předvídatelným způsobem – nehodou. K té došlo na silnici A65, po níž Cowgill jel, nedaleko křižovatky se silnicí B6255 v Ingletonu v Severním Yorkshiru. Nehoda se stala v červnu loňského roku, video ovšem bylo zveřejněno až nyní s tím, jak skončil soudní proces s Cowgillem.

Kterou rukou otvíráte dveře auta? Za použití té špatné hrozí Britům při nehodě pokuta

AutoMoto

K soudu ale nešel kvůli nehodě. Totiž, nehodu nahlásil svému šéfovi, načež se ten podíval na záznam Cowgillovy interiérové kamery, který si nyní můžeme prohlédnout i my. Zveřejněná část končí nehodou, která podle facebookového příspěvku severoyorkshirské policie neústila v žádné zranění.

Cowgill s druhým řidičem vyplnil protokol o nehodě a jeho vůz patrně nebyl nijak výrazně poškozen, protože pokračoval dál. A to nejen v jízdě, ale údajně také v činnostech, kterým se za volantem věnoval místo řízení, jako před nehodou.

Samozřejmě po zhlédnutí videa nadřízenými byl okamžitě propuštěn z práce a video se dostalo k policii. A proto došlo až na soud, u nějž se přiznal k vině. Odešel s 32měsíčním zákazem řízení a osmiměsíčním vězením.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám