Hlavní obsah

Prezidentský Cadillac DTS premiérově na inauguraci Bushe

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington bude 20. ledna na nohou. Hlavním důvodem bude inaugurace prezidenta George Bushe. S tímto politickým aktem se však k hlavnímu městu USA upírají oči nejen příznivců prezidenta, ale automobilových nadšenců. Na přehlídce na Pennsylvania Avenue se totiž představí nová prezidentská limuzína Cadillac DTS.

Foto: Alena Zavoralová

Bible kralická 1613 před a po restaurování

Článek

Nový prezidentský cadillac si s upravenou přídí a zádí při přehlídce odbude světovou premiéru. Američtí prezidenti mávající davům z projíždějícího Cadillacu, tak tento obrázek se stal doslova americkou tradicí. "Společnosti General Motors a Cadillac, jsou pyšné, že mohou díky modelu DTS psát další kapitolu v americké automobilové historii," řekl předseda představenstva General Motors Rick Wagoner.

Prezidentská limuzína je delší, vyšší a širší než sériový model, který Cadillac představí na únorovém autosalónu v Chicagu a na trh ho uvede konci letošního roku. Na autosalónu budou zveřejněny i další technické podrobnosti.

Nejmodernější technologie

Ke standardu patří xenonové přední světlomety a zadní svítilny využívající technologii LED diod. Prezidentská limuzína Cadillac DTS musí splňovat i přísná kritéria národní bezpečnosti. Je proto vybavena nejmodernějšími technologiemi v oblasti ochrany a komunikace.

Šestimístná limuzína nabízí všem cestujícím dostatek komfortu. K tomu napomáhají použité kvalitní materiály od kůže až po dřevěné doplňky. Zadní sedadla jsou navíc vybavena systémem, který pomocí senzorů automaticky upravuje měkkost sedačky. Dlouhé chvíle pasažérům ukrátí stereo souprava s přehrávačem CD s měničem na deset disků.

V interiéru vozu je na opěradlech zadních sedaček vyšita prezidentská pečeť. Výšivka s pečetí je i na čalounění dveří. Americká vlajka je umístěna na pravém předním blatníku. Na levém je pak prezidentská standarta, pokud ve voze cestuje prezident. Vlajky jsou v noci osvětleny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám