Hlavní obsah

Autodrom Most představil letošní kalendář s velkým překvapením

Autodrom Most na čtvrteční tiskové konferenci odtajnil svůj kalendář. V srpnu bude hostit závod mistrovství světa superbiků. S promotérem šampionátu podepsali jeho zástupci smlouvu na pět let.

Záznam: Představení kalendáře Autodromu Most s velkým překvapenímVideo: ČTK

 
Článek

V letošním roce se na severu Čech uskuteční šestý díl seriálu o víkendu 6. až 8. srpna.

„Superbiky patří do první ligy motocyklového závodění. Oproti šampionátu MotoGP zde jezdí motocykly, které si fanoušci mohou koupit v obchodě, i proto je hodně sledovaný a má spoustu fanoušků,” uvedl prezident Autoklubu České republiky (AČR) Jan Šťovíček na dnešní tiskové konferenci.

Právě šéf domácí motocyklové a automobilové autority inicioval jednání mezi Mostem a promotérem. „S ohledem na aktuální koronavirovou situaci se nemůže závodit v zámoří ani s ohledem na zákaz v Rusku, tak jsem si řekl, proč to nezkusit využít,” vysvětlil Šťovíček.

V lednu prezident AČR oslovil předsedu představenstva okruhu Josefa Zajíčka a následně začali s promotérem jednat. „Vše bylo rychlé a dynamické. Mám rád výzvy, dohodli jsme se a dnes mohli slavnostně podepsat pětiletou smlouvu,” řekl Zajíček a uvedl, že superbiky budou historicky největší akcí pořádanou na tamním autodromu.

„Doposud byl náš vrchol seriál mistrovství Evropy tahačů, ale tohle vše převyšuje,” podotkl. Superbikové MS se do Česka vrátí po třech letech. V minulosti se jezdilo na Masarykově okruhu v Brně, naposledy v roce 2018. S ohledem na ekonomickou náročnost a neodpovídající zájem fanoušků ale poté zástupci Automotodromu Brno další smlouvu s promotérem již nepodepsali.

 Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám