Hlavní obsah

Pozoruhodný patent Fordu může vyřešit letitý problém všech pick-upů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford si na patentový úřad nechal zapsat magnetickou korbu pick-upu. Sloužit by měla k tomu, aby věci uložené vzadu necestovaly po korbě.

Foto: Ford

Ford F-150 Raptor

Článek

Se zprávami přišel jako první americký server Muscle Cars & Trucks. Informace o novém patentu Fordu pocházejí přímo z dokumentů Úřadu pro patenty a ochranné známky Spojených států amerických (USPTO), kde si Ford zapsal vynález s popisem: „Nákladní lůžko se selektivně ovládanými magnetickými podlahovými sekcemi.”

Název patentu tak hovoří sám za sebe. Ford chce zkrátka zmagnetizovat korbu vozidla, aby po ní necestovaly věci, jež jsou na ní uloženy. Kompletní popis patentu pak má celých 10 stran. Nápad by mohl vycházet i ze současných zařízení, jako jsou magnetické koberce nebo bedny, které se dají na korbu připevnit, aby věci ochránily.

Nový Ford Ranger je tu, připomíná větší F-150

AutoMoto

Ford podle spisu plánuje na korbu umístit až šest magnetických bodů, které bude možné vypínat a zapínat v závislosti na tom, jak bude třeba. Podobný patent pak může Ford využít i pro svá SUV nebo dodávky, jak stojí v další části dokumentu. Zápis patentu nutně neznamená jeho finální využití v sériové výrobě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám