Hlavní obsah

Ford Mondeo páté generace se představil jen pro Čínu

Z Fordu Mondeo je crossover se splývavou zádí. Pátá generace ikony automobilové střední třídy však tentokrát Evropu mine.

Foto: Ford

Ford Mondeo páté generace

Článek

Po sérii uniklých snímků v loňském roce Ford oficiálně odhalil nové mondeo ve svém designérském centru v Šanghaji. Představil jej jako ukázku nového designového jazyka Fordu pro asijský region.

Mondeo se v Číně prodává od roku 2002, dorazilo tam téměř deset let po uvedení v Evropě. Novinka, která se má začít prodávat v Číně ve druhém čtvrtletí roku 2022, se bude vyrábět ve společném podniku Fordu a čínské firmy Changan v Čchung-čchingu.

Jedno z nejvzácnějších aut shořelo na prach

AutoMoto

Zatímco evropské prodeje nového mondea byly Fordem vyloučeny, není naopak vyloučeno, že by se mohlo prodávat v USA jako náhrada za model Fusion.

Nové mondeo je založeno na modulární platformě C2, která je také základem stávajícího focusu. S délkou 4935 mm, šířkou 1875 mm a výškou 1500 mm je novinka o 63 mm delší, o 23 mm širší a o 19 mm vyšší než čtvrtá generace mondea, která má být v březnu vyřazena z výroby v závodě Fordu ve španělské Valencii.

Konec klasických fordů? Mondeo, Galaxy i S-Max mají padnout za oběť crossoverům

AutoMoto

Ford zatím neukázal interiér nového mondea, čínské zdroje ale potvrzují, že dostane stejnou základní architekturu kabiny jako místní crossover Evos. Včetně 12,3palcového digitálního přístrojového displeje a samostatné 27palcové dotykové obrazovky infotainmentu.

K pohonu mají sloužit přeplňované čtyřválcové zážehové motory o objemu 1,5 litru a 2,0 litru o výkonu až 238 koní. V plánu je také plug-in hybridní pohon, jehož podrobnosti zatím nebyly oficiálně oznámeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám