Hlavní obsah

Poslechněte si BMW i4, jeho zvuk vytvořil oscarový skladatel Hans Zimmer

Automobilka BMW představuje svůj zvukový systém pro elektrická auta budoucnosti, který vytvořil slavný oscarový německý hudební skladatel Hans Zimmer, který se postaral u hudbu ve filmech jako Rain Man, Gladiátor nebo Pearl Harbor.

Zvuk elektrického BMW vytvořil oscarový skladatel Hans ZimmerVideo: BMW

 
Článek

Na tvorbě zvuku pracoval oscarový hudební skladatel, Němec Hans Zimmer, společně se zvukovým designérem BMW Renzem Vitalem. V Zimmerově kalifornském studiu zkomponovali dohromady tóny pro nastartování vozidla, uvítání řidiče, otevírání dveří a samozřejmě i pro různé jízdní módy. To vše se objevuje v novém předprodukčním konceptu i4.

Mnichovské kladivo na Teslu. BMW i4 má 530 koní a dlouhý dojezd

AutoMoto

Konkrétně zvuk pro zapínání i vypínání motoru představili oba muži už v listopadu 2019 a má značit připravenost všech elektrických modelů a plug-in hybridů od BMW k jízdě. Systém od BMW nese název BMW IconicSounds Electric a automobilka slibuje, že by se měl postupně objevit ve všech elektrických modelech značky, a to od července letošního roku.

Novinka při zapínání motoru je podle jeho tvůrců určená k tomu, aby u řidiče po nastartování vyvolala větší emoce a posílila jeho vzrušení z nadcházející jízdy. BMW k tomuto kroku sáhlo údajně z důvodu, že některým řidičům může k dokonalému řidičskému zážitku chybět právě jeho podkreslení zvukem auta.

Elektrická auta jsou zatím jen pro nadšence, říká šéf PSA

AutoMoto

„V emotivnosti automobilu hrál zvuk vždy velmi významnou roli. Nyní posunujeme čistou radost z jízdy na novou úroveň a jsme potěšeni, že jsme mohli pracovat s Hansem Zimmerem na vytvoření nového světa zvuků pro elektrickou mobilitu u BMW. Tato spolupráce bude mít výsledek v budoucím zvukovém projevu námi nabízených elektrifikovaných vozidel,“ řekl viceprezident BMW pro oblast zákazníků a propagace značky Jens Thiemer.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW testuje sériovou verzi konceptu iNext

BMW nechalo projít svůj budoucí model iNext testováním nejprve v mrazivých podmínkách Švédska a nyní i v extrémním suchu a horku Jihoafrické republiky. To vše...

Výběr článků

Načítám