Hlavní obsah

Policie převzala první část ze stovky nových land cruiserů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyoty Land Cruiser přibudou do policejních služeb v pruhovaném zbarvení, ale i s civilním vzhledem. Některé budou sloužit u cizinecké policie na zahraničních misích.

Foto: Toyota

Toyoty Land Cruiser pro policii

Článek

Celkem 100 nových Toyot Land Cruiser přibude do policejní flotily, a to ve stříbrné barvě s polepy i v dalších, méně nápadných provedeních. V minulém týdnu Policie ČR převzala prvních 22 kusů z této zakázky, která má celkem hodnotu 180 milionů korun.

Foto: Toyota

Toyoty Land Cruiser pro policii

Součástí této první dodávky byla i vozidla pro cizineckou policii, která jsou určená pro zahraniční mise. Dle fotografií nejsou vozy zcela standardní; kromě policejní výbavy mají také např. navijáky v předních náraznících.

O pohon se stará 2,8l vznětový čtyřválec o výkonu 204 koní, který spolupracuje se šestistupňovou automatickou převodovkou a stálým pohonem všech kol s redukčním převodem a možností uzávěrky středového a zadního diferenciálu.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Toyoty Land Cruiser: Skutečný všeuměl

Tahle offroadová ikona asi nebude pro každého, ale mé potřeby by splnila téměř beze zbytku. Do terénu má Toyota Land Cruiser v rukávu pár trumfů, které skoro...

Výběr článků

Načítám