Hlavní obsah

Polestar představuje koncept ostře řezaného fastbacku

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaný ženevský autosalon byl kvůli hrozbě koronaviru zrušen. Značka Polestar, která se na něj chystala, se tak musí spokojit s virtuální prezentací. Zaujmout chce každopádně konceptem Precept. Sériovému vozu nemusí být tak daleko.

Foto: Polestar

Koncept Polestar Precept

Článek

Nový koncept Polestaru sice v Ženevě stejně jako další novinky neuvidíme, ovšem alespoň virtuálně může jít o předzvěst třetího modelu značky. Elektrický pětidveřový fastback jednoznačně svými ostrými rysy umí zaujmout.

Test Volva V60 T8: Čtyři stovky klidných kobyl ve švédském kombi

AutoMoto

Uvnitř již tradičně trůní vertikálně posazený patnáctipalcový displej na jednoduché palubní desce. Většina materiálů je recyklovaných a recyklovatelných. Například potahy sedadel byly vyrobeny z PET lahví, koberečky v autě jsou z recyklovaných rybářských sítí.

Technické údaje zatím Švédové tají. Jediné číslo, které známe, je rozvor náprav 3,1 metrů. Vůz tedy spadá do luxusního segmentu. Uvidíme snad i mezi eskovými Mercedesy a sedmičkovými BMW posun od sedanů směrem k těmto elektrickým aerodynamickým fastbackům? Inu, Mercedes údajně chystá jisté EQS.

Kvůli koronaviru kompletně zrušili Ženevský autosalon

Autosalon Ženeva

Značka Polestar začínala jako ladící program pro techniku Volva, v roce 2017 se ale v rámci koncernu Geely propracovala k samostatnosti. Zatím portfolio zahrnuje jen model příznačně nazvané 1 a 2.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám