Hlavní obsah

Najdete rozdíly? Volvo ukázalo facelift u modelů S90 a V90

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka Volvo uvedla na svět faceliftované verze svého sedanu S90 i jeho kombi variant V90 a V90 Cross Country. V exteriéru se příliš změn neudálo, hlavním tahákem mají být vylepšené hybridy a nové audio.

Foto: Volvo

Facelift Volvo S90

Článek

To, že Volvo modely S90 a V90 příliš upravovat nebude, bylo od začátku celkem jasné a dokládaly to i mnohé špionážní fotografie. Proč také měnit něco, co funguje. Některé změny ale přeci jen vidět jsou.

Nástupce Volva XC90 dostane čistě elektrickou verzi

AutoMoto

Tak především, u obou karosářských variant byla poupravena spodní část předního nárazníku, také spoiler a mlhová světla. U verze V90 a V90 Cross Country se v zadní části objevila světla s novým podpisem a sekvenční směrovkou. Oba modely navíc bude možno objednat v řadě nových barev a i s novými koly.

Foto: Volvo

Facelift Volvo V90 Cross Country

V interiéru je největší novinkou audio systém od renomované firmy Bowers and Wilkins s vylepšeným zesilovačem. Volvo navíc údajně zapracovalo i na odhlučnění interiéru. Mimo toho je pak nově uvnitř i systém Advanced Air Cleaner, který hlídá kvalitu vzduchu v interiéru a zároveň je ho schopen během několika sekund pročistit.

Volkswagen poodhaluje Golf GTI, bude mít obrovskou tlamu

Autosalon Ženeva
Foto: Volvo

Facelift Volvo V90

Řidiči se u Volva S90 a V90 budou moci nově také těšit na vlněná sedadla, která byla doposud dostupná v SUV XC90.

Závěrem je nutné uvést, že Volvo zároveň rozšířilo nabídku motorizací pro oba modely o vylepšenou mildhybridní jednotku s napětím 48 voltů. Ty prý nově nabízí až o 15 % nižší spotřebu.

Foto: Volvo

Volvo S90 před modernizací

Reklama

Související témata:

Související články

První elektrické Volvo zaujme nejen výkonem

Volvo slibovalo, že se postupně obrodí a stane se ekologickou značkou. Diesely už vyškrtlo z nabídky a teď je tu první elektrické Volvo, které je na základu...

Výběr článků

Načítám