Hlavní obsah

Podoba Škody Enyaq už není tajemstvím, novinka koluje internetem těsně před premiérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka neuhlídala některé fotografie, které měly být veřejnosti skryty do úterního večera. Před premiérou prvního čistého elektromobilu Škody tak Enyaq iV koluje na sociálních sítích.

Foto: repro Facebook E-Autos.de

Snímky Škody Enyaq na sociálních sítích

Článek

Nový Enyaq iV má oficiální premiéru až od úterních 19 hodin, svou podobu ukazuje ale už před obědem, byť neoficiální cestou.

Snímky ohalují vše podstatné. Celkovou architekturu vozu založeného na modulární platformě MEB, ale i například svítící čelní masku či až 21palcové disky kol.

Uvnitř dominuje centrální třináctipalcová obrazovka infotainmentu. Řidič má před sebou jen menší přístrojový štít, který doplní virtuální realita promítaná na čelní okno.

První jízda se Škodou Enyaq: Jedna z největších revolucí v historii značky

AutoMoto

Již dlouho před premiérou automobilka zveřejnila několik detailů. Výroba bude od konce letošního roku probíhat v Mladé Boleslavi. Jako vůbec první vůz na zmíněné platformě MEB, na které Volkswagen staví rodinu elektromobilů ID, tak bude vznikat mimo Německo.

Jedná se o crossover, na délku měří 4648 milimetrů. Šířka činí 1877 mm, výška 1618 mm a rozvor náprav 2765 mm. Tato čísla jej řadí mezi modely Karoq a Kodiaq. S největší baterií novinka nabídne normovaný dojezd na jedno dobití až 500 kilometrů. Verze RS s 225 kW se stane nejvýkonnější škodovkou.

Záběry vozu Škoda EnyaqVideo: Aleš Fuksa, Právo

Úplné odhalení včetně statických dojmů, první ceny a technických dat přinesou Novinky v průběhu přímého přenosu od 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám