Hlavní obsah

Po sedanu i hatchback. Tradiční Honda Civic se odhalí na konci června

Novinky, Daniel Havlina

Automobilka Honda zveřejnila hned tři upoutávací snímky, které upozorňují na premiéru hatchbacku Civic. Ta je naplánovaná na 23. června, kdy proběhne online koncert s názvem Civic Tour „Remix“ na YouTube.

Foto: Honda

Honda Civic Hatchback 2022

Článek

Honda představila nový civic s karoserií sedan už před nějakým časem. Už v té době ovšem bylo jasné, že model přijde i ve verzi hatchback – a jeho doba se blíží. Za 12 dní, konkrétně 23. června, se ukáže ve virtuální premiéře, na což Honda poutá temnou fotkou pod palmami.

Honda Civic přijíždí v jedenácté generaci

AutoMoto

Hatchback bude mít, stejně jako sedan, vyspělejší design a celkově by vůz měl přebrat celou řadu prvků z již dříve představeného sourozence. Největší změnou tak pochopitelně musí být záď, která dostane zcela jiný tvar. Její konkrétní vzhled si ovšem Honda schovává až na samotné odhalení.

Foto: Honda

Nová Honda Civic ve verzi sedan

Automobilka už potvrdila, že nový civic bude vyrábět v továrně v Greensburgu v Indianě. Poprvé se tak bude hatchback Civic vyrábět v USA. Naopak sedan vzniká o kus výš na sever – v Kanadě, konkrétně v Allistonu v Ontariu.

I Honda zcela opouští spalovací motory v automobilech, stanovila nejzazší termín

AutoMoto

Obě verze nového Civicu by měly mít stejné motorizace. I hatchback tak bude mít k dispozici 2,0l motor se čtyřmi válci a výkonem 158 koňských sil. Silnější verzí bude 1,5l čtyřválec s turbodmychadlem a výkonem 180 koní. Ve standardu bude mít hatchback šestistupňový manuál, ale k dispozici bude i automat CVT.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám