Hlavní obsah

Peugeot odhalil nové MPV, které se začne prodávat příští rok

Novinky, Martin Žemlička

Francouzský výrobce ukázal první fotografie připravovaného MPV, jež dostalo název 5008. Čtyři a půl metru dlouhý vůz se bude dodávat v pětimístném nebo sedmimístném provedení. Do prodeje se dostane zkraje příštího roku.

Článek

Novinka ze stáje Peugeotu má délku 4,53 metrů a výšku 1,64 m. Interiér lze uspořádat jako pětimístný, na přání sedmimístný, ale tipujeme, že v poslední, třetí řadě bude minimum prostoru, takže tyto dvě sedačky budou pouze nouzové.

Druhou řadu tvoří tři samostatná stejně široká sedadla, u kterých lze nastavit sklon opěradla a podélný posun. Sedadla je možné každé zvlášť složit do podlahy a vytvořit rovnou úložnou plochu. Opěradlo sedadla spolujezdce lze sklopit, což umožňuje využít prostor až k palubní desce. Užitečná délka pro přepravu dlouhých předmětů dosahuje v tomto případě 2,76 m.

Jak je u posledních větších modelů od Peugeotu typické, na široké čelní sklo (1,70 m²) navazuje rozměrná prosklená panoramatická střecha (1,69 m²), interiér tedy bude dostatečně prosvětlen.

V prodeji počátkem roku 2010

Zavazadlový prostor Peugeotu 5008 nabízí objem od 758 l do 823 l (nebo 579 až 678 litrů dle metodiky VDA). V případě složených sedadel ve druhé řadě se objem pro zavazadla zvětší na 2 506 l.

V nabídce bude čtveřice motorů, s výkony od 120 do 156 koní. Peugeot 5008 bude ve světové premiéře představen na nadcházejícím autosalonu ve Frankfurtu. Na trh v České republice bude tento model uveden začátkem roku 2010. Prodejní cena zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám