Hlavní obsah

Peugeot chystá kombinaci SUV a kupé

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snaha francouzských automobilek vyrábět auta opravdu luxusních tříd tu už byla několikrát. Moc slavně nedopadla. Peugeot to zkouší zase. Plánuje postavení velkého SUV kupé, které by mělo doplnit řady městských pseudoteréňáků.

Foto: LL

Model 3008 - snižte vzadu střechu a pravděpodobně dostanete model 4008.

Článek

Peugeot má aktuálně v portfoliu hned několik vozidel typu crossover. Nejsou to žádné teréňáky, protože nemají pohon všech kol, ale jsou lehce zvýšená, působí drsně, jejich cílem je město. Jsou to modely 2008, 3008 a 5008. A právě mezi ně se pravděpodobně vklíní něco, co bude mít navíc karoserii dnes tak populární – SUV kupé. Je to ten tvar karoserie, který zaručuje vepředu dost místa, vzadu je ovšem kvůli svažující se střeše místa naopak dost málo.

A právě takový vůz s označením 4008 by měl přijít do roku 2020, což není tak daleko. Nemá jít navíc o datum představení, ale prodejů. Už letos by tak mohl být představen koncept, příští rok sériová verze a přespříští už ho můžete mít doma. Podvozek bude shodný s modelem 3008, stejně jako motory.

Auto se spokojí s malými benzíňáky (1,2 a 1,6 l), u nafty to bude zcela jistě šestnáctistovka a dvoulitr.

Ovšem hovoří se o tom, že motor 1,6 THP dostane ve slabší verzi ještě přídavný elektromotor, ovšem opět pohánějící přední nápravu. A pokud vám chybí v nabídce pohon na všechna kola, měl by ho dostat vrcholný kus s označením GT, který by měl silnější elektromotor přesunout k nápravě zadní. Ostatně to je technika, se kterou Peugeot počítá do příštích let téměř ve všech modelech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám