Hlavní obsah

Pařížský autosalon se má v příštím roce po čtyřech letech vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pařížský autosalon se chystá na návrat v roce 2022. V rámci partnerství s veletrhem Equip Auto vytvoří novou akci zvanou Pařížský automobilový týden.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Peugeot 508 GT a gigantický lev na pařížském autosalonu 2018

Článek

Pařížský autosalon, který se konal střídavě jako sesterská akce k frankfurtské autoshow, naposledy proběhl v roce 2018, přičemž v roce 2020 byl jedním z mnoha autosalonů zrušených v důsledku pandemie.

Nyní organizátoři oznámili plány na návrat v plném rozsahu od 17. do 23. října příštího roku ve spolupráci s výstavou příslušenství Equip Auto.

Mnichov střídá Frankfurt, německý autosalon od roku 2021 mění místo konaní

Autosalon Frankfurt

Pařížský automobilový týden se bude konat v obvyklém místě konání výstavy v Porte de Versailles na jihozápadě města. Digitální platforma na míru nabídne vzdálený přístup francouzským i mezinárodním návštěvníkům, o jejichž účasti na místě zřejmě rozhodne aktuální pandemická situace.

Organizátoři zatím neuvedli, kteří výrobci plánují vystavovat, ale slibují „řadu akcí, včetně inspirativních rozhovorů a testovacích jízd“. V roce 2018 se zde představily vozy jako BMW řady 3, Mercedes-Benz GLE, Toyota RAV4, Škoda Kodiaq RS či DS 3 Crossback.

Ženevský autosalon se vrátí příští rok, ovšem se změnami

AutoMoto

Překážkou pro největší světové autosalony, mezi které pařížská motorshow tradičně patří, je nejen koronavirus, ale i klesající zájem ze strany automobilek. Poté, co se akce v Ženevě zrušila i v letošním roce, zastane roli zřejmě největšího letošního autosalonu v Evropě mnichovský autosalon, který má své brány otevřít 6. září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám