Hlavní obsah

Paříž 2008: ostrá Ibiza dostane opět 180 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejný výkon jako předchozí generace ostrého modelu Ibiza Cupra nabízí novinka ze stáje Seatu, která se ve světové premiéře představila na pařížském autosalonu. Pod kapotou třídveřového modelu bije koncernový dvakrát přeplňovaný motor 1,4 TSI.

Článek

Nová Ibiza Cupra už nemá pod kapotou oblíbený motor 1,8 turbo, nýbrž dvakrát přeplňovanou benzínovou jedna-čtyřku z líhně koncernu VW. Čtrnáctistovka dává výkon 180 koní a točivý moment vrcholí na hodnotě 250 Nm (k dispozici od 1750 do 4500 otáček).

:. Zadní partie Cupry vypadají sportovněji než u běžné Ibizy. Foto: Seat

Na stokilometrovou rychlost se Ibiza Cupra dostane za 7,5 vteřin, průměrná spotřeba je dle údajů výrobce 6,7 litrů. Nejrychleji tenhle hot-hatch rozjedete na 225 kilometrů v hodině.

Zatím to vypadá, že se Ibiza Cupra bude nabízet výhradně s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG, což je rozhodně škoda, protože šestistupňový manuál by zákazníci rozhodně uvítali.

Cenu ani předběžné datum uvedení na trh zatím Seat neuvedl.

:. Seat Ibiza Cupra: v interiéru se mnoho nezměnilo, jiné jsou sportovně vypadající přední sedačky. Foto: Seat

Reklama

Související témata:

Související články

Seat Ibiza SportCoupé: emoce nejenom v názvu

Jako první v Česku přinášíme jízdní dojmy ze Seatu Ibiza SportCoupé. Novinku, která ještě neměla světovou premiéru a u nás se začne prodávat v říjnu, jsme měli...

Pětidveřová Ibiza zahájila v Česku prodej

Tento model, čerstvě ověnčený pěti hvězdičkami z crashtestů Euro NCAP, přináší do svého segmentu kompaktních vozů nové parametry nejen pokud jde o design...

Výběr článků

Načítám