Hlavní obsah

Ostrá Honda Civic se ukáže už v lednu. Ale ne standardně

Během uplynulého týdne japonská automobilka Honda potvrdila, že její nový ostrý hatchback Honda Civic Type R bude mít premiéru během autosalonu v Tokiu. Akce v „zemi vycházejícího slunce“ startuje už 14. ledna. Nebude se ale jednat o standardní premiéru.

Foto: Honda

Nová Honda Civic Type R v maskování

Článek

Honda o oficiální premiéře nové generace civicu Type R informovala pomocí tiskové zprávy, která ale situaci příliš nevyjasnila. Většina fanoušků totiž očekávala, že se v Tokiu model kompletně představí, plně připravený na výrobu. Honda však na autosalonu ukáže jen prototyp civicu Type R, a to navíc ještě ve speciální kamufláži.

Honda ukazuje nový Civic Type-R v lehkém maskování. Dorazí v příštím roce

AutoMoto

Nekonvenční japonská automobilka k takovému kroku už několikrát přistoupila, a pokud bychom mohli soudit dle minulosti, očekávejme, že vůz, který se v Tokiu ukáže jako prototyp, bude prakticky totožný s finální verzí auta a maskování zcela jistě nezakryje jeho hlavní rysy.

Test Hondy Civic Type-R po modernizaci: Výbušná, ale i překvapivě kultivovaná

AutoMoto

K novému modelu zatím Honda nezveřejnila žádné další doplňující informace. Uvedla pouze, že se bude jednat o zatím nejvýkonnější civic všech dob. Očekává se, že designově by neměl být nový civic Type R tak výrazný, jako jeho současná verze, a vycházet by měl z nedávno představeného běžného civicu. A také, že dorazí s přeplňovaným motorem bez elektrifikace, manuální převodovkou a samosvorným diferenciálem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám