Hlavní obsah

Opuštěný tank u dálnice zaměstnal policii v Nebrasce

Kamion transportoval obrněné vozidlo Národní gardy z Kalifornie do Jižní Dakoty, ovšem na nájezdu na dálnici v Nebrasce řidič odpojil návěs a s tahačem zmizel. Proč, vyšetřuje policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Potkat na silnici opuštěný vrak auta je bohužel normální. Dálniční policie amerického státu Nebraska nicméně byla zaměstnána trochu neobvyklejším opuštěným vozidlem – tankem na návěsu.

Technicky vzato to není tank, protože nemá zbraně. Je to obrněné vozidlo určené pro pomoc na frontě, např. čištění prostoru od min. Má však pásy a posádka je chráněna pancířem.

Ve středu 19. srpna bylo objeveno, kterak stojí na nájezdu na dálnici I-80 nedaleko Overtonu v Nebrasce. Stálo na speciálním návěsu, ovšem tahač s řidičem na místě nebyl.

Policie zjistila, že obrněné vozidlo patří Národní gardě Jižní Dakoty a cestovalo ze cvičení v Kalifornii do své domovské základny v Jižní Dakotě. Proč ale bylo opuštěno i s návěsem, je prozatím předmětem vyšetřování.

Reklama

Související články

Lepší bič na autovraky začíná fungovat

Města z Vysočiny začínají zvolna využívat příležitost lepšího vypořádávání se s autovraky v ulicích. Tu mají od letošního května díky novelizaci zákona...

Výběr článků

Načítám