Hlavní obsah

Opel potvrdil znovuzrození modelu Manta. Dorazí v roce 2025

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární Opel Manta opět ožije. Koncept, který se u fanoušků potkal s úspěchem, dorazí i jako elektrický sériový sportovní vůz, a to konkrétně v polovině tohoto desetiletí. Němci zároveň potvrdili příchod elektrického nástupce insignie.

Foto: Opel

Opel Manta GSe ElektroMOD

Článek

Opel Manta se jako elektrický koncept odkazující na legendární vůz ze 70. a 80. let představil světu v minulém roce a u fanoušků sklidil obrovský úspěch. Díky masivní zpětné vazbě nyní Opel potvrdil, že se po pečlivém uvážení rozhodl Mantu vyrábět i sériově. Oficiálně to potvrzuje tisková zpráva.

Opel Manta GSe nabízí moderní auto ve starém kabátě. Bohužel ne zákazníkům

AutoMoto

O novince, která má na trh dorazit v roce 2025, se toho příliš neví, ale Opel jasně uvádí, že se bude jednat o elektrický sportovní vůz, který bude všestranný a určený pro pravé řidiče.

„Bude to vysoce emocionální auto. S elektrickým pohonem bude mít prvotřídní akceleraci a přinese pravý požitek z jízdy,“ uvedl generální ředitel Opelu Uwe Hochgeschurtz.

Za volantem nového Opelu Astra: Povedený podvozek i zajímavé detaily

Testy

Manta by měla na trh v Evropě dorazit jako čtyřdveřové kupé s vysokým elektrickým výkonem, údajně až 400 koní ze dvou elektromotorů, které v sobě bude kombinovat retro vzhled a zároveň prvky nejmodernějších technologií. Opel pak vůz postaví na základech sdílené platformy STLA Medium od Stellantisu, který koncern užívá pro modely segmentu C a D.

Automobilka v tiskové zprávě mimo jiné potvrdila také příchod nové generace crossoveru Crossland, a také sedanu Insignia. Oba tyto vozy dorazí jako elektromobily. Spekuluje se o tom, že Insignia ale přijde o svůj současný vzhled a promění se ve velké elektrické SUV.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám