Hlavní obsah

Opel podle závodní rady ukončí výrobu aut v Bochumi

Vedení německé automobilky Opel se rozhodlo, že do roku 2016 ukončí výrobu automobilů v továrně v Bochumi, která zaměstnává přes 3000 lidí. Agentuře DPA to řekl šéf závodní rady Werner Einenkel.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Mluvčí odborového svazu IG Metall již koncem minulého měsíce uvedl, že Opel hodlá na konci příštího roku uzavřít v Bochumi závod na výrobu převodovek. Tento krok povede k zániku 3000 pracovních míst.

Opel je součástí největší americké automobilky General Motors. Vicepředseda GM Steve Girsky již dříve upozornil, že Opel počítá s dalším snižováním počtu zaměstnanců. "Musíme být efektivnější. Budeme muset vystačit s nižším počtem zaměstnanců," prohlásil Girsky.

Již letos podle agentury DPA počet zaměstnanců Opelu klesne o 2800 osob na zhruba 37 400 lidí. Rozsah dalšího propouštění však zůstává nejistý, protože Opel ještě stále jedná se závodní radou a odbory.

Opel se v uplynulých letech dostal do existenčních problémů a GM chystala jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel restrukturalizovat vlastními silami. Opel již v rámci restrukturalizace uzavřel továrnu v belgických Antverpách a zrušil 8000 pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám