Hlavní obsah

Opel Crossland přišel v rámci faceliftu o X, jde o druhý model s novým výrazem

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover segmentu B od Opelu následuje nový designový jazyk značky. V rámci faceliftu přišel o X v názvu a zapracovalo se i na technice.

Foto: Opel

Opel Crossland po faceliftu

Článek

Vizuálně facelift na první pohled rozeznáte. Značka s bleskem ve znaku se u nových modelů bude inspirovat v novém modelu Mokka. Jde o příď „Vizor” s výrazným černým pásem mezi světlomety.

Odlišný je pochopitelně celý nárazník, vůz vypadá o poznání výrazněji, agresivněji. Změn doznala i záď. Černý pás mají mezi sebou i LED svítilny a nápis Crossland se přestěhoval hned pod logo automobilky. Novinkou je také sportovně střižená výbava GS Line+. Uvnitř najdete vylepšený infotainment s 8palcovou obrazovkou.

Foto: Opel

Opel Crossland po faceliftu

Foto: Milan Lažanský, Právo

Opel Crossland X před faceliftem

Opel uvádí, že se modernizace významně dotkla i naladění odpružení a řízení. Nové jsou tlumiče a pružiny, vše má působit precizněji.

Motorová nabídka zůstává shodná, na výběr je mezi zážehovou dvanáctistovkou naladěné na 61 kW (83 koní) až 96 kW (130 koní), a vznětovou patnáctistovkou s výkonem 81 kW (110 koní) a 88 kW (120 koní).

Test Opelu Crossland X 1.5 CDTI AT: Městská štika s francouzskými kořeny

AutoMoto

Technicky samozřejmě stále najdeme základ ve starší kompaktní platformě PF1 koncernu PSA. Jde tedy o blízkého příbuzného Citroenu C3 Aircross a Peugeotu 2008 minulé generace. Tento malý crossover vznikl ve spolupráci s Francouzi ještě před fúzí, kdy se Opel stal součástí PSA.

Nabízí se tedy otázka, jestli má tento model smysl vedle nového modelu Mokka, rovněž kompaktního crossoveru, ovšem založeného na nové modulární platformě CMP skupiny PSA.

Nejen elektromobil. Nový Opel Mokka přijíždí i se spalovacími motory

AutoMoto

Podle dřívějšího vyjádření Martina Hejrala, mluvčího českého zastoupení Opelu, si s crossland s mokkou si údajně přímo nekonkuruje, je autem zaměřeným na co nejlepší poměr ceny k užitné hodnotě a v Česku se mu prodejně daří.

Mokka má oproti tomu být výkladní skříní stylu a technologií, ale zároveň s tím bude menší a levnější než Grandland, který je technologiemi také nacpaný až po střechu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám