Hlavní obsah

Odvážně tvarovaný Hyundai Staria má první ceny pro český trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávaný velkoprostorový Hyundai Staria v osobní verzi Tour dorazil na český trh s cenovkou od 900 tisíc korun. Zatím jen se vznětovým motorem.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria

Článek

Hyundai Staria v loňském roce překvapil svým futuristickým designem exteriéru. Míří do segmentu velkoprostorových MPV, konkurentem mu bude například rovněž čerstvý Volkswagen Multivan.

Novinka je na začátku výroby dodávána výhradně se vznětovým motorem 2,2 CRDi o výkonu 130 kW. Zatímco u výbavových stupňů Smart a Style lze vybírat mezi šestistupňovou manuální a osmistupňovou automatickou převodovkou, je u základní výbavy Comfort jedinou volbou manuál, u vrcholné varianty Luxury pak automat.

Volitelně je pak vyjma výbavového stupně Comfort k dispozici také pohon všech čtyř kol. Všechny výbavové stupně modelu Staria disponují devíti místy pro cestující, s výjimkou verze Luxury, která je sedmimístná.

Čtyři verze

Základní stupeň Comfort je dodáván například s posuvnými dveřmi na obou stranách, barevným digitálním přístrojovým panelem s uhlopříčkou 10,25“, zadní parkovací kamerou nebo osmipalcovým středovým displejem. Ceny začínají na 899 990 Kč vč. DPH.

Výbava Smart za 1 049 990 Kč přidává třeba sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny, Bi-LED přední světlomety, LED světelnou lištu nad maskou chladiče, automatickou klimatizaci, vyhřívaná přední sedadla nebo displej navigace s uhlopříčkou 10,25 palce.

Futuristické MPV Hyundai Staria se kompletně představuje

AutoMoto

O dalších 50 tisíc dražší je stupeň Style, který navíc nabízí elektricky ovládané boční posuvné dveře i dveře zavazadlového prostoru s bezdotykovým otevíráním či přední parkovací senzory. Volitelně je navíc možné jej vybavit panoramatickou střechou či paketem Premium, který přináší kožená sedadla, vpředu vyhřívaná i ventilovaná, či 360° kamerový systém.

Vrcholem nabídky je sedmimístná verze Luxury za 1 399 990 Kč. První a druhá řada kůží nappa potažených sedadel je vyhřívaná i ventilovaná. V semišovém interiéru nechybí ambientní osvětlení, volant s perforovanou kůží, hliníkové pedály, nebo audiosystém Bose. Liší se i exteriérovými pakety či speciálními osmnáctipalcovými koly.

Futuristický Hyundai Staria se ukazuje i v roli dodávky

AutoMoto

Starii už lze objednávat v prodejní síti značky, první majitelé se svých vozů dočkají během prvního pololetí tohoto roku. Užitková varianta Van bude na český trh uvedena později v průběhu tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám