Hlavní obsah

O víkendu začne brněnský Autosalon

– BRNO
Novinky,

Ve čtvrtek se pro novináře otevřely brány Autosalonu v Brně. Jedná se o nejvýznamnější motoristickou výstavu v České republice. Díky tomu se zde objevuje spousta novinek, a to nejen českých. Význam brněnské akce se stále zvětšuje, což je rok od roku vidět i na množství návštěvníků.

Článek

V sobotu se otevřou brány autosalonu pro veřejnost a i vy se budete moci přesvědčit, že tato výstava je pro většinu výrobců dost důležitá.

Najdete tady dokonce i světovou premiéru Peugeotu 207 SW. [celá zpráva] Sice je poněkud rozmělněna tím, že se zároveň představuje i na dalších autosalonech, ale to nic nemění na tom, že Peugeot si vybral i Brno.

Jako další lákadla jmenujme například Hyundai i30, [představení modelu] Seat Alteu Freetrack [celá zpráva], Nissan Tiidu [představení modelu] nebo Fiat Lineu. [celá zpráva]

:. Zleva: Peugeot 207 SW, Hyundai i30, Seat Altea Freetrack, Nissan Tiida a Fiat Linea. (foto: PRÁVO/Jaroslav Šimek. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Ovšem na své si přijdou i fanoušci exkluzivních značek a sportovních automobilů. Poprvé se zde můžete přesvědčit, že německý malý výrobce automobilů Wiessmann dělá opravdu prvotřídní kusy, a na jiném místě výstaviště si pak budete moci pořádně prohlédnout české (ne)WRC od firmy Brisk [celá zpráva]. Za zmínku stojí jistě i Ultima CanAm Twin Turbo, která má výkon 743 kW a točivý moment 1300 N.m.

Je potěšující, že oficiální dealeři se snaží přesvědčit své mateřské podniky o důležitosti autosalonu a na kamiónech sem dovézt i mnoho konceptů, které si může fanoušek motorismu prohlédnout pouze na fotografiích nebo na velkých evropských výstavách, jako třeba v Ženevě či Paříži. Zde jmenujme například Mitsubishi ConceptX, Volvo XC60 a jiné.

Další zajímavosti

Na stánku domácí Škody si můžete prohlédnout především novou Škodu Fabia, a i když byla avizovaná studie S2000, nedorazila. Proto je asi nejzajímavější novinkou sportovní paket. Ten nahrazuje verzi RS, protože ta se podle informací ze zákulisí už nová dělat nebude. Každý si tak bude moci "oblepit" karoserii tímto paketem, i když bude mít pod kapotou motor 1.2 HTP.

Také je zajímavá zpráva o vstupu značky Lancia na český trh. Zatím se zde objeví pouze s modelem Ypsilon, ale v budoucnu se možná dočkáme i dalších vozů.

Kdy a kam?

Autosalon je veřejnosti přístupný od soboty 9. června do čtvrtka 14. června 2007. Každý den od deváté hodiny ráno do osmé hodiny večerní si můžete na výstavišti v Brně prohlížet vystavené vozy. [link na BVV] Celodenní vstupné stojí 150 Kč pro dospělého, zlevněné pak stojí 80 Kč. Slevy jsou i pro rodiny a studenty. Každá vstupenka je zároveň i lístkem na městskou hromadnou dopravu.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat Linea: turecké překvapení

Nový vůz značky Fiat bude představen na autosalonu v Istanbulu. Model Linea je výsledkem spolupráce mezi Fiat Auto a tureckou Koc Holding patřící pod burzu...

Nissan uvede do Evropy novou řadu Tiida

Zatím se zdálo, že jediným nástupcem Nissanu Almera bude model Note. Ale na vybraných trzích je zájem i o klasiku, takže Nissan uvede v červnu tohoto roku řadu...

Nissan představil v Bratislavě model Tiida

Automobilka Nissan si vybrala bratislavský autosalon k evropské premiéře nového modelu Tiida. Ten má být vlastně oficiálním nástupcem populární almery, i když...

Výběr článků

Načítám