Hlavní obsah

Nový Volkswagen Golf se začne vyrábět v červnu 2019

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od roku 1974 se celosvětově prodalo více než 35 miliónů vozů s názvem Volkswagen Golf. Další generace – už osmá – se objeví na trzích v polovině roku 2019.

Foto: Volkswagen

Karlheinz Hell představuje plán výroby nového Volkswagenu Golf osmé generace

Článek

To je první oficiální a asi nejdůležitější informace ze summitu dodavatelů ve Volkswagen Areně ve Wolfsburgu. Je to tradiční setkání, jež pořádá koncern před uvedením důležitého modelu. Vzhledem k tomu, že v automobilovém odvětví  jde o termín velmi blízký, má koncern smlouvu na výrobu dílů pro osmou generaci vozu Volkswagen Golf teprve s 80 procenty dodavatelů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Volkswagen Golf R

Nový vůz bude plně připojen k internetu. Digitální kokpit bude základem nejen nových bezpečnostních technologií, ale také rozšířených funkcí autonomního řízení, uvedl Karlheinz Hell, člen představenstva a prokurista značky.

Vývoj nové generace vozu Volkswagen Golf  nebude levný. Počítá se s částkou 1,8 miliardy euro (47 miliard korun). Ale je to pochopitelné. Osmá generace tohoto vozu nastoupí na trh v době největšího přerodu osobních aut od jejich vynálezu – přeměny pohonu ze spalovacího motoru na elektropohon a postupného snižování důležitosti řidiče na řízení vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám