Hlavní obsah

Nový Superb poprvé v chalupářské verzi, Scout má nejen vyšší světlou výšku

Právo, Milan Lažanský, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portfolio zmodernizovaného Superbu doplňuje úplně poprvé také pseudo-terénní verze Scout. Liší se nejen bodykitem, ale také zvýšeným podvozkem, standardní čtyřkolkou a doplňky v interiéru.

Foto: Škoda 4x

Scout poznáte na první pohled.

Článek

V rámci faceliftu Superbu nepřichází jen verze iV s plug-in hybridním pohonem, ale také Scout. Zatímco u předchozí generace šlo o Scoutline, tedy spíše designový paket, Scout si dělá ambice i na lehký terén. Má proto ve standardu zakrytovaný podvozek, zvýšenou světlou výšku a pohon všech kol. Na přání lze zvolit adaptivní tlumiče.

Foto: Škoda

Stříbrné je na zádi hodně.

Vzhledově se liší plastovým bodykitem s chromovanými doplňky. Disky kol mohou mít osmnáct či devatenáct palců. Exkluzivně je v nabídce oranžový lak Tangerine. Uvnitř najdete odlišné materiály a sedadla s nápisem Scout.

Jen s nejsilnějšími agregáty

Na výběr jsou dvě motorizace, vznětový dvoulitr s výkonem 140 kilowattů a točivým momentem 400 newtonmetrů doplňuje zážehový dvoulitr s výkonem 200 kW a točivým momentem 350 Nm. Obě motorizace spolupracují s dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou DSG.

Foto: Škoda

Interiér verze Scout zdobí dřevěné dekory.

Foto: Škoda

Všechny speciální verze nového Superbu pohromadě. Zleva nahoře Scout, vedle plug-in hybridní iV, dole zleva Sportline a nakonec luxusní LK.

Scout těží i z dalších inovací zmodernizovaného Superbu, v čele s novými LED světlomety s funkcí vykrývání okolního provozu nebo zmodernizovaný infotainment s on-line funkcemi. Stejně jako ostatní verze se na trh dostane ještě na konci letošního roku, ceny zatím nejsou známé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám