Hlavní obsah

Volkswagen Golf vyhrál anketu Světové auto roku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na autosalonu v New Yorku byl v pátek vyhlášen pátý ročník ankety - World Car of the Year -Světové auto roku 2009. V anketě své hlasy odevzdalo 59 motoristických novinářů z 25 zemí světa. Vítězem se stal Volkswagen Golf šesté generace.

Článek

VW Golf patří do nižší střední třídy, v současné době je na trhu šestá generace. Golf nabízí solidní jízdní vlastnosti, praktičnost, komfort pro posádku i solidní dílenské zpracování; v nabídce je i dostatek vznětových a zážehových pohonných jednotek. Mezi konkurenty Golfu patří především Ford Focus, Renault Mégane, ale také Škoda Octavia. Více o VW Golf najdete v tomto článku.

Kromě této ankety sbíraly nové automobily ocenění i v anketách na Starém kontinentě – Evropským autem roku se stal Opel Insignia (test Novinek najdete zde). V Česku existují dokonce dvě ankety – jednu anketu vyhlašoval Klub motoristických novinářů (zvítězila Mazda6), v konkurenční anketě Svazu dovozců automobilů si první místo odnesla Škoda Superb.

Finalisté Světového auta roku 2009
Audi A4 / AvantAudi A4 FOTO: Jan Čech, Novinky
BMW 7BMW 760iFOTO: BMW
Citroen C5 Sedan / C5 TourerCitroën C5 2,0 HDIFOTO: maž, Novinky
Fiat 500Nový Fiat 500FOTO: Martin Žemlička, Novinky
Ford FiestaFord Fiesta (2008)FOTO: maž, Novinky
Honda JazzHonda Jazz FOTO: maž, Novinky
Jaguar XFJaguar XFFOTO: Jan Sajdl
Mazda6Mazda6 WagonFOTO: maž, Novinky
Nissan GT-RNissan GT-R SpecVFOTO: Nissan
Toyota iQToyota iQFOTO: Toyota
Volkswagen Golf VIVW Golf GTI (2009)FOTO: VW

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám