Hlavní obsah

Nový Mercedes třídy E natočen při testování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Mercedes-Benz je ve fázi závěrečného testování svého druhého největšího sedanu klasického střihu, třídy E. V současné době se prototypy nachází za polárním kruhem, kde procházejí zatěžkávacími zkouškami.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Aktuální „éčko” od Mercedesu je na trhu už od roku 2016, na řadě je tedy nová generace. Model s interním kódovým označením W214 dorazí podle zákulisních spekulací ještě letos.

Tomu ostatně napovídá i množství nových špionážních snímků, které zachycují velký sedan Mercedes v maskování. Natočeny byly hned dva prototypy za polárním kruhem, kde jsou vozidla tradičně vystavována těm nejextrémnějším podmínkám.

Na videu jsou vidět dvě varianty vozu. Očekává se, že v jednom případě se jedná o nejvyšší specifikaci a v druhém o levnější verzi auta. S postupem času z vozidla také mizí některé části maskování, a tak si ze snímků nově mohou fanoušci i odborníci lépe představit finální vzhled auta.

Test Mercedesu třídy S: Digitální limuzína v konzervativním balení

Testy

Obecně se ale očekává, že se třída E nijak designově nevzdálí od větší vlajkové lodi, třídy S. Podobná situace pak nastane i v interiéru. Motorově by měl Mercedes využít benzínové i naftové motory, ale na řadu samozřejmě přijdou i mild hybridy, běžné hybridy a plug-in hybridy. AMG verze se má i v této generaci údajně dočkat osmiválcového motoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám