Hlavní obsah

Nový Jaguar XJ slibuje mimořádný komfort

Novinky, Martin Žemlička

Jaguar se připravuje na velkolepý návrat mezi luxusní automobily. Nové XJ se ve své čtvrté generaci představí počátkem července v Londýně a jak se zdá, moderně vypadající novinka se oprostila od dědictví Fordu. Jaguar zatím zveřejnil jednu fotografii a krátké video.

Článek

Mnoho informací zatím Jaguar o XJ nesdělil. Jisté je, že karoserie je z lehkého hliníku a bude dostupná i v prodloužené verzi, která přidává více místa pro nohy zadních cestujících. Výrobce slibuje posádce velký luxus, bohatá by měla být i příplatková výbava, zahrnující například i skleněnou střechu.

Potvrzeny byly prozatím dva motory. Příznivci benzínu budou mít k dispozici osmiválec s výkonem 510 koňských sil a 625 Nm točivého momentu, jenž se objevuje ve vrcholných verzích XKR a XFR. Dieselové agregáty bude zastupovat třílitr s výkonem 271 koní a točivým momentem 600 Nm.

FOTO: Jaguar

Do prodeje by se novinka od Jaguaru měla dostat koncem letošního roku. Cena zatím nebyla zveřejněna. 

Hlavní konkurenti se narodili v Německu

Mezi konkurenty nového XJ bude jako obvykle patřit především Mercedes-Benz třídy S a BMW řady 7. BMW minulý rok představilo novou generaci sedmičky, vlajková loď Mercedesu prošla pouze omlazením.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám