Hlavní obsah

Nový Citroën C3 Picasso bude montovat Opel, současný se vyrábí na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Opel bude pro francouzského partnera PSA Peugeot Citroën vyrábět ve své španělské továrně malý víceúčelový vůz. Opel tímto sdělením potvrdil nedávné spekulace médií. Podle nich by mělo jít o nový Citroën C3 Picasso, jehož nynější verzi PSA vyrábí na Slovensku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Citroën C3 Picasso

Článek

Americká firma General Motors, která Opel vlastní, se s PSA dohodla na polovičním rozdělení společné produkce. Z toho plyne, že Opel by měl vyrábět jeden ze svých modelů v továrně francouzského partnera. Opel ve středu uvedl, že následovat budou další oznámení společných projektů.

Foto: Citroën

Citroën C4 Picasso

Podle francouzského tisku by PSA mohla začít ve Francii vyrábět novou verzi modelu Opel Zafira, jehož dosavadní verze se produkuje v továrně Opelu v Bochumi. Opel plánuje tento závod na konci příštího roku uzavřít a převést produkci do svého hlavního závodu v Rüsselsheimu. Nová Zafira se má začít vyrábět v roce 2017.

PSA Peugeot Citroën je po německém Volkswagenu druhým největším výrobcem aut v Evropě. Firma působí také v České republice, kde má společný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám