Hlavní obsah

Nový Chevrolet Spark se hodí hlavně do města

Novinky, maž

V březnu se představí nová generace Chevroletu Spark, následovníka vozu Daewoo Matiz. Vůz se hodí hlavně do města a ocení ho i motoristé, kteří nejezdí přiliš často. V Česku jej bude možné koupit už za 176 tisíc korun.

Článek

Světová premiéra Chevroletu Spark nové generace je připravena na březnový autosalon v Ženevě. Na Evropském trhu se nový Spark objeví ale až začátkem roku 2010 a to i přesto, že podle GM je vše již připraveno k sériové výrobě. Koncem roku 2011 se bude prodávat i ve Spojených státech.

„Rozhodnutí uvést Chevrolet Spark do naší nabídky pro trh USA dokládá náš závazek profilovat se jako lídr mezi americkými producenty hospodárných automobilů,“ řekl Troy Clarke, prezident General Motors.

Nový pětidveřový Chevrolet Spark vychází z konceptu Chevrolet Beat. Současný Spark se nabízí s benzínovými motory o objemu 0,8 litru (51 k a 71 Nm, tříválec) a litrovým čtyřválcem (66 k a 91 Nm). Jaké motory bude nabízet následovník zatím GM nesdělilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvyšší člověk světa jezdí v Chevroletu

Nejvyšší člověk planety, 2,59 metrů vysoký Ukrajinec Leonid Stadnik dostal od koncernu General Motors speciálně upravený Chevrolet Tacuma. Modrou tacumu předal...

Výběr článků

Načítám