Hlavní obsah

Nový brouk možná přeci jen vznikne. Jako elektromobil

Novinky, maž

Volkswagen už před lety tvrdil, že nástupce legendárního VW Beetle nevznikne. Ale nikdy neříkej nikdy. Klaus Bischoff, šéf designu Volkswagenu, pro britský Autocar naznačil, že by mohla vzniknout elektrická verze.

Foto: VW

Volkswagen Beetle Dune (2015)

Článek

Volkswagen na své nové platformě pro elektromobily MEB chce vzkřísit legendární bus, sériové provedení by mělo přijít v roce 2022. To už německý koncern oficiálně potvrdil. [celá zpráva]

Model Beetle se další verze neměl dočkat, mj. i pro to, že je to kupé (nebo kabriolet) s jedním párem dveří, což by se v rámci MEB hůře implementovalo a podstatně hůře prodávalo. [celá zpráva]

Klaus Bischoff, šéf designu Volkswagenu pro Autocar uvedl, že v úvahu přichází čtyřdveřová verze. Ta by brnkala na designovou retro vlnu, zároveň by byla praktičtější než čistokrevné kupé.

Ta by dokonce mohla mít poháněná zadní kola, tak jako originál, jeden z nejprodávanějších automobilů na světě. V mateřské továrně ve Wolfsburgu se do roku 1974 vyrobilo téměř 12 miliónů brouků. Koncem 70. let se jejich produkce přesunula z Německa definitivně do Mexika. Úplně poslední původní brouk sjel z linky 30. července 2003, 64 let po začátku výroby, exemplář s pořadovým číslem 21 529 464.

Foto: Petr Kološ

Sraz brouků v Německu: Sraz v Travemünde není vereánskou akcí, původní Brouk tu byl ojedinělý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám