Hlavní obsah

Novináři zvolili evropským autem roku MiTo od Alfy Romeo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní subkompakt MiTo od Alfy Romeo vybrala komise novinářů jako evropský vůz roku 2009. Model dostal díky technologické vyspělosti, ceně a designu 462 bodů. Za ním se umístily se 348 body Lancia Delta a s 295 body Ford Fiesta. V pondělí to uvedl italský koncern Fiat Group, do nějž Alfa Romeo patří.

Foto: Alfa romeo, Právo

Alfa Romeo MiTo

Článek

„Toto prestižní ocenění je povzbuzením pro nás, naše projekty a obrození značky,“ uvedl generální ředitel Alfy Romeo Luca De Meo. Manažer je zároveň marketingovým ředitelem skupiny Fiat.

Nejde ovšem o výhru v prestižní anketě Evropské auto roku, jež se bude vyhlašovat 17. listopadu. I v této anketě je ale MiTo mezi pěticí finalistů.

:. Přední sedadla mají výrazné boční vedení. Foto: Alfa Romeo

Zpráva italského koncernu připomíná, že MiTo je prvním sportovním subkompaktem od Alfy Romeo. Skupina spustila tento projekt, aby ke značce Alfa Romeo přitáhla novou generaci zájemců. Jméno oceněného vozu je zkratkou složenou z italských jmen Milano a Torino, tedy italských měst Milán a Turín, kde sídlí Alfa Romeo a její mateřský koncern Fiat.

:. Zadní kulatá světla jsou hodně výrazná. Foto: Alfa Romeo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám