Hlavní obsah

Nová velkoprostorová škodovka bude stát do 425 000 Kč

Novinky, ČTK, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prozatím se jen spekuluje o tom do jaké míry bude nová škodovka podobná studii Roomster. Jedno je však jisté již dnes a to cena nového mladoboleslavského modelu. Předseda představenstva Škody Auto Detlef Wittig v rozhovoru pro týdeník Ekonom uvedl, že novinka bude stát mezi 11 a 14 tisíci eur, tedy přibližně 333 až 425 tisíc korun.

Foto: Kateřina Ostradecká

Muzikanti vystoupí v broumovském klášteře, již tento pátek.

Článek

Spekulovalo se, že by se nová škodovka představila na letošním autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem, tedy na stejném místě, kde se v roce 2003 představila studie Roomster. Podle Wittiga však svět novinku ještě ve Frankfurtu neuvidí. Jako jeden z možných termínu představení uvedl až ženevský autosalón 2006, kdy se počítá i se zahájením prodeje.

Jak bude nový vůz vypadat se dosud neví. Na loňském autosalónu v Paříži se však spekulovalo, že novinka je již téměř hotova. Do jaké míry však převzala designérské pojetí Roomsteru vytvořené šéfdesignérem Škody Auto Thomasem Ingenlathem, není známo.

Velkoprostorové vozy, tzv. MPV, jsou rok od roku oblíbenější. Pasažérům nabízejí nejen dostatek prostoru pro posádku, ale i pro zavazadla. Vozy v této kategorii se prodávají v rozmezí 390 až 560 tisíc korun. Například Renault Kangoo, který má srovnatelné rozměry se studií Roomster, v základním provedení s benzínovým motorem 1,2 16V stojí 398 900 korun. Podobně jsou na tom např. i Opel Meriva se zážehovým motorem 1,6 za 389 900 korun, Citroën Berlingo 1,4i za 396 900 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Studie škodovek očima studentů ČVUT

V polovině července na pražském holešovickém výstavišti představili v rámci výstavy Veteran Art své studie studenti ČVUT. Z představených prací jsme vybrali...

OBRAZEM: Jak se rodila studie Škoda Enve

Ve středu byla veřejnosti poprvé představena studie Škoda Envo. Na slavnostní vernisáži v Národním technickém muzeu v Praze svůj projekt představili studenti...

Výběr článků

Načítám