Hlavní obsah

Nová Octavia Combi bude stát 499 900 korun

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Nová Škoda Octavia Combi, kterou automobilka Škoda Auto ve čtvrtek představila na pařížském mezinárodním autosalonu, se bude prodávat od 499 900 korun. Za tuto cenu získá zákazník vůz ve verzi Classic s benzinovým motorem 1,6MPI o výkonu 75kW.

Foto: Jiří Turek

Večer plný bohatého programu a vzácných hostů se ponese v duchu oslav Ravenových 50. narozenin. Křtít se bude nové album Waltz a kniha Raven Slovem.

Článek

V České republice a Německu, kde bude cena nového kombíku začínat na 16 740 euro, se nová Octavia Combi začne prodávat v prosinci.

Škoda Auto včera zároveň představila novou Octavii Combi 4x4 s pohonem všech kol. Její prodej bude rovněž zahájen v prosinci.

Nová Octavia je oproti starší verzi delší o šest centimetrů, o 3,8 cm širší a 1,1 cm vyšší. Zvětšil se i rozvor kol, a to o 5,8 cm. Větší je i zavazadlový prostor, který u nové verze dosahuje 580 l, maximální velikost zavazadlového prostoru při sklopení zadních sedadel je 1620 l.

Velikost zavazadlového prostoru zůstává nezmenšená i u verze 4x4. Nové Combi od Škodovky tak podle velikosti zavazadlového prostoru patří k absolutní špičce mezi svými konkurenty, za které považuje zejména Opel Astra, Peugeot 307, Renault Mégane, Ford Focus a verze kombi Fiatu Stilo.

Konkurence Laguně a Mondeu

Chce být ale i alternativou pro Opel Vectra, Renault Laguna či Ford Mondeo. Příští rok chce automobilka podle mluvčího Evžena Krauskopfa prodat přibližně 65 000 nových Octavií Combi. Starší verze, která se bude prodávat pod názvem Octavia Combi Tour, se bude s novou verzí vyrábět souběžně minimálně do konce příštího roku.

Úrovně výbavy u kombi budou stejné jako u nedávno představené Limuzíny Octavia, tedy Classic, Ambiente a Elegance. Součástí všech verzí vozů jsou čtyři airbagy, ABS a centrální zamykání. Standardní výbavou ve verzi Elegance je automatická klimatizace Climatronic, schránka Jumbo Box mezi předními sedadly s nastavitelnými výdechy pro přívod vzduchu k zadním sedadlům nebo osvětlení nástupního prostoru integrované ve zpětných zrcátkách.

Zadní sedadla jsou dělená u všech verzí. Stejná jako u limuzíny bude i nabídka motorů. Zákazník si bude moci vybrat mezi benzinovými motory 1,6MPI/75kW, 1,6FSI/85kW nebo 2,0FSI/110kW a dieselové motory 1,9TDI-PD/77kW a 2,0TDI-PD/103kW. V České republice nebude v prodeji verze s nejslabším motorem 1,4MPI/55kW, která se ale jinde v Evropě prodává. Model 4x4 bude k dostání s motory 2,0FSI/110kW a 1,9TDI-PD/77kW.

Designově má nová Octavia oproti staršímu modelu sportovnější vzhled, například zadní sloupek D je sešikmen podstatně více než u staršího modelu. Zadní svítilny vozu jsou ve tvaru C, stejně jako u limuzíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám