Hlavní obsah

Nová M2 už se rýsuje. Prohání se po Nürburgringu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špionážní video, které se objevilo na sociálních sítích, nejspíše zachycuje jedno z nejočekávanějších sportovních aut. Patrně se jedná o ostrou verzi nedávno představeného BMW řady dva s tradičním označením M2. Vůz se na snímku prohání po Nürburgringu.

Foto: BMW

BMW 220i Coupé (Ilustrační foto)

Článek

Videa s maskovaným prototypem BMW M2 se v poslední době začala objevovat doslova jako „houby po dešti“. Další, které je v současné době velmi populární, pochází z legendárního německého okruhu Nürburgring, kde řada světových automobilek hojně testuje nová vozidla.

BMW podle klasického střihu. Nová řada 2 přijíždí i se šestiválcem

AutoMoto

BMW novou M2 připravuje už delší dobu, její běžnou civilní verzi ostatně automobilka z Ingolstadtu už před časem s velkou slávou uvedla. I přes maskování na videu proto můžeme mít poměrně přesnou představu o tom, jaké rysy bude očekávaná M2 mít.

Odborníci video podrobně rozebrali a většina z nich se shoduje na tom, že podle zvuku auta by měl pod kapotou prototypu být řadový šestiválcový motor, který má podle různých spekulací produkovat výkon 450 koňských sil a 542 Nm točivého momentu. Podle způsobu řazení dále experti očekávaní osazení automatickou převodovkou, která bude samozřejmě výkon exportovat na zadní nápravu.

Je tohle modernizované BMW řady 3? Záhadná fotografie může být dobrou zprávou

AutoMoto

Bohužel pro fanoušky tradiční německé automobilky jsou veškeré informace o autě pouhými spekulacemi. BMW zatím očekávaný příchod nové M2 nepotvrdilo, a proto se o oblíbeném malém sportovním kupé stále jen „šušká“. Jasno by mělo být v létě 2022, kdy se podle některých expertů novinka oficiálně uvede na trh.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám