Hlavní obsah

Nová fabie se letos ukáže, v Ženevě to ale nebude

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Škoda letos do Ženevy přiveze novou Octavii Scout v sériové verzi a koncept Octavie v nové karosářské variantě připomínající kupé. Na stánku Škody by měl být k vidění ještě jeden koncept - nová fabia. Tvrdí to alespoň britský Autocar, podle informací Novinek je to ale nepravdivá informace.

Foto: Škoda Auto

Na snímku Fabia II. Letos dorazí třetí generace.

Článek

To, že se letos ukáže sériová verze třetí generace fabie, je hotová věc. Stane se tak zkraje října na pařížském autosalonu, prodej bude zahájen poté. Nová generace bude přinášet více emocionální design, zmizí disproporčnost mezi výškou a šířkou, která kazí vzhled současné generace.

Díky využití nové zkrácené platformy MQB, jak tvrdí Autocar, by se měla zvětšit prostornost interiéru a zavazadlového prostoru. Stejnou techniku bude malá škodovka sdílet s novou generací Volkswagenu Polo a Seatem Ibizou. Některé zdroje, kupříkladu německý AutoBild, ale uvádějí, že fabia se bude muset spokojit s upravenou původní platformou současné generace.

Nová fabie je – stejně jako superb pro rok 2015 – připravená k výrobě, automobilka ji na svých interních prezentacích už ukázala dealerům nebo vybraným zaměstnancům. Sportovní RS u nové fabie nebude, třebaže omlazené Polo bude mít v nabídce přeplňovanou čtrnáctistovku o výkonu 192 koní a manuální či automatickou převodovku.

Koncept fabie se do Ženevy nepodívá

Prvotní informace o vystavení konceptu fabie třetí generace na ženevském autosalonu v březnu se ale ukázala být nesprávná. „Je to nesmysl,” uvedl pro Novinky.cz dobře informovaný zdroj obeznámený s modely, které se budou na švýcarském autosalonu vystavovat.

V Ženevě se s pravděpodobností sta procent ukáže sériová verze Škody Octavia Scout, Octavie na pohon CNG a studie Octavie Coupé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám