Hlavní obsah

Nissan Leaf má po faceliftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan pro Evropu upravila druhou generaci svého populárního elektromobilu Leaf. Změny se týkají především vzhledu a patrně se jedná o poslední aktualizace před příchodem nového crossoveru, který má Leaf nahradit.

Foto: Nissan

Nissan Leaf 2022

Článek

Druhá generace elektrického hatchbacku Nissan Leaf je patrně na konci svého životního cyklu a nevyhnutelně se blíží chvíle, kdy ji na trhu nahradí buď další generace nebo, a to je pravděpodobnější, nástupce v podobně elektrického crossoveru.

Retro i dobrodružství. Nissan upravil pick-upy Frontier

AutoMoto

Nissan ovšem ještě před tím, než se se současným Leafem rozloučí, představil jeho designovou úpravu pro rok 2022, která se týká pouze vozidel prodávaných v Evropě. Úprava zevnějšku přichází po téměř dvouletém odstupu od technologické aktualizace, která se představila v roce 2020.

Foto: Nissan

Nissan Leaf 2022

Nejvýraznější změnou na novém, respektive přepracovaném leafu, jsou nová šestnácti- a sedmnáctipalcová aerodynamická kola v černé barvě. Úpravy se pak dočkaly i nárazníky, páté dveře a mimo jiné i logo Nissan. I přes velká očekávání se pak aktualizace nedotkly interiéru, který zůstal mimo nového obložení nezměněn.

Micra dostane elektrického nástupce pro Evropu, Nissan ukázal první detail

AutoMoto

Jak už bylo uvedeno, úprava se týká jen designu, takže mimo něj zůstává populární elektromobil stejný.

Stále jej bude možné pořídit se dvěma sadami lithium-iontových baterií, které nabídnou kapacitu 40 kWh či 62 kWh s dojezdem až 385 kilometrů. Slabší varianta má výkon 148 koní, přičemž silnější nabídne výkon 215 koňských sil.

Ceník omlazené verze zatím nebyl zveřejněn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám