Hlavní obsah

Německé automobilky mají kroužit kolem McLarenu

Německé automobilky Audi a BMW se zajímají o koupi britského výrobce luxusních sportovních vozů McLaren Automotive. Informoval o tom podle agentury Reuters německý list Automobilwoche bez upřesnění zdrojů.

Foto: McLaren

McLaren GT

Článek

Automobilwoche uvedl, že automobilka BMW by začátkem prosince měla zahájit jednání s bahrajnským státním fondem, který vlastní 42 procent McLarenu. Mluvčí mnichovské automobilky to později ve svém vyjádření popřel.

List také upozornil, že automobilka Audi, která je součástí koncernu Volkswagen, se zajímá také o divize McLarenu působící v závodech formule 1. Právě značka se čtyřmi kruhy ve znaku už je ve svém oficiálním komentáři otevřenější.

Mluvčí Audi řekl agentuře Reuters, že pravidelně zvažují různé možnosti spolupráce, ale konkrétní případ McLarenu nebude komentovat.

Nový 675LT Spider je nejvýkonnější McLaren bez střechy

AutoMoto

Další části automobilky z anglického Wokingu jsou rozdrobené na více částí, krom tradiční stáje v seriálu F1, kolem které značka vznikla, aby v roce 1966 vstoupila do prvního závodu. Do portfolia dnes už stabilně patří i výroba supersportů s vlastní technikou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám