Hlavní obsah

Největší a nejluxusnější SUV od Audi se ukáže v Detroitu

Novinky, maž

Audi oficiálně potvrdilo příchod svého největšího a nejluxusnějšího SUV. Na lednovém detroitském autosalonu se ukáže pouze ve formě konceptu, sériová verze je ale stoprocentní jistotou - přijde v roce 2018.

Foto: Audi

Audi Q8 (skica, koncept, 2017)

Článek

Obří SUV si bude konkurovat s chystaným BMW X7 nebo s již prodávaným SUV od Bentley. Sdílet bude interiér s chystanou Audi A8, společně se kterou bude Q8 tvořit to nejlepší a nejdražší, co ingolstadtská značka dovede nabídnout.

„Studie Audi Q8 concept je novým průkopníkem v rámci naší řady modelů Q. Její design vyzařuje ve vysoké míře sportovního ducha a prestiž," uvedl v tiskové zprávě šéfdesignér značky Audi Marc Lichte. „Přitom pro nás bylo důležité, aby tento koncepční vůz nabízel navzdory nízké linii střechy prostorný interiér se čtyřmi plnohodnotnými sedadly."

Audi Q8 v podobě konceptu bude pro čtyři cestující. Má dva páry dveří, ale skloněný zadní sloupek navozuje dojem kupé. Bližší technické podrobnosti zatím nejsou k dispozici, nápis e-tron na předním nárazníku ale naznačuje, že dorazí patrně i hybridní verze.

Audi Q8 bude stát na modulární platformě MLB evo, určené pro motory umístěné vpředu podélně.

Foto: Audi

Audi Q8 (skica, koncept, 2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám